Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές-Αργία σε Λονδίνο-Wall

Πτωτική πορεία για Φρανκφούρτη και Παρίσι, με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λόγω των αργιών στα χρημαστιστήρια Λονδίνου και Ν. Υόρκης. Στο 0,7% η πτώση για τον DAX.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται Φρανκφούρτη και Παρίσι, με τις πιέσεις να εστιάζονται στον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά την όλη επενδυτική δραστηριότητα να είναι εξαιρετικά χαλαρή εξαιτίας των αργιών σε Λονδίνο (Spring Holiday) και Wall Street (Memorial Day).

Η ανακοίνωση για πραγματοποίηση επιτυχημένης (υπόγειας) πυρηνικής δοκιμής από τη Β. Κορέα δεν φαίνεται να επηρεάζει –τουλάχιστον προς το παρόν- τις διαθέσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πτώση 0,7% για τις μετοχές των Fiat και Opel, καθώς συνεχίζεται αμείωτος ο «αγώνας» για την εξαγορά της Opel από Fiat, Magna και RHJ International.

Πιέσεις και για τη μετοχή της Deutsche Bank (-1%), ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των BNP Paribas και Societe Generale, με απώλειες 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO στη Γερμανία τον Μάιο, ενώ εν γένει η τρέχουσα εβδομάδα είναι αρκετά «φορτωμένη».

Στην ατζέντα δεσπόζουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ α’ τριμήνου την Παρασκευή αλλά και τη εκτίμηση (flash estimate) της Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Μάιο, την ίδια ημέρα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,78% στις 4.888 μονάδες, με τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,76% στις 3.204 μονάδες.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, στηριζόμενες σε εμπορεύματα και τον κλάδο υγείας, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v