Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Άντεξαν" την πυρηνική δοκιμή οι ασιατικές αγορές

Η πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας δεν κατόρθωσε τελικώς να "καταστρέψει" τις ασιατικές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, με στήριξη από μετοχές εμπορευμάτων και υπηρεσιών υγείας.

Σε ανοδική τροχιά οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς η θετική πορεία εμπορευμάτων και εταιρειών υγείας «απορρόφησε» τις ανησυχίες από την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας.

Κέρδη 1,5% για την BHP Billiton, ενώ 5,8% υψηλότερα κινήθηκε η φαρμακευτική Shionogi & Co., μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Nikkei» ότι θα έχει «έτοιμο» νέο φάρμακο κατά της γρίπης έως το 2010.

Σχεδόν αμετάβλητος ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα, ενώ ο Kospi της Ν. Κορέας (μετά από προσωρινή διακοπή διαπραγμάτευσης), κατόρθωσε να «καλύψει» το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, σημειώνοντας πτώση μόλις 0,2%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε ο Nikkei, με κέρδη της τάξης του 1,31%, ενώ ανοδική πορεία ακολούθησαν τόσο η αγορά του Χονγκ Κονγκ όσο και αυτή της Κίνας. Άνοδος 0,57% για τον Hang Seng και πλησίον του 0,3% για τον Shanghai Composite. Αντίθετα πιέσεις ασκήθηκαν στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 0,6%.

Υποτονική αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, με δεδομένες τις αργίες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Ήπια υποχώρηση υποδεικνύουν τα futures, με τον DAX 30 να κινείται 0,4% χαμηλότερα και τον CAC 40 να υποχωρεί 0,6%.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς ο Dow Jones υποχώρησε 0,18% στις 8.277,32 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα κατά 0,15% στις 887,00 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 0,19% στις 1.692,01 μονάδες. Εβδομαδιαία κέρδη 0,1% για Dow, 0,47% για S&P και 0,71% για Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v