Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επταμήνου ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού

Η είδηση ότι κάποιες αμερικανικές τράπεζες θα λάβουν το «πράσινο φως» για αποπληρωμή του TARP επανέφερε την αισιοδοξία στην Ασία, η οποία έλαβε "σήμα" ανόδου και από την ισχυρή πορεία της Wall Street. Κέρδη Nikkei 2,7%.

Ισχυρή ανοδική πορεία για τους τραπεζικούς τίτλους οδηγεί σε κέρδη τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού (2,3%) να αγγίζει υψηλό επτά μηνών, μετά και την ανακοίνωση ότι κάποιες αμερικανικές τράπεζες θα λάβουν «άδεια» για αποπληρωμή κεφαλαίων που έχουν λάβει από το δημόσιο.

Κέρδη 5,6% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, με την Toyota Motor να ενισχύεται 2,8%, μετά και την υποχώρηση του γεν, ενώ κατά 6% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της PetroChina στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ αλλά και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης βελτιώνεται», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Paul Xiradis, διαχειριστής κεφαλαίων 8 δισ. δολαρίων στην Ausbil Dexia και προσθέτει «ως εκ τούτου δεν είναι και τόσο πρόωρο να σκεφθούμε ότι η ανάκαμψη θα φθάσει νωρίτερα απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν».

Σημαντικά κέρδη για τον σύνολο των μεγάλων ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να ενισχύεται 2,78%. Άνοδος 2,19% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ κατά 2,87% υψηλότερα κινήθηκε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στο 2,99% τα κέρδη για τον Kospi της Ν. Κορέας, ενώ άνοδο της τάξης του 0,75% σημείωνε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Περισσότερο «λογική» η σημερινή πορεία του δείκτη Sensex στην Ινδία, με τα κέρδη του να ξεπερνούν το 2%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται μεταξύ 29 και 39 μονάδων, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 22 έως 31 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται μεταξύ 3 και 15 μονάδων.

Μετοχές τραπεζών αλλά και η θετική πορεία του δείκτη αγοράς κατοικιών NAHB, οδήγησαν ανοδικά την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.504,08 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,85%, ο Nasdaq με κέρδη 3,11%, στις 1.732,36 μονάδες και ο S&P 500 υψηλότερα 3,04% στις 909,71 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v