Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά εταιρικά μεγέθη «έριξαν» την Ασία

Η ανακοίνωση αρνητικών εταιρικών μεγεθών, από ομίλους όπως η Panasonic αλλά και οι σημαντικές απώλειες της Wall Street οδήγησαν σε πτώση τις κορυφαίες ασιατικές αγορές. Πτώση 2,4% για Nikkei, 0,4% για Κίνα.

Πτωτική πορεία για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές –με εξαίρεση αυτήν της Ινδίας-, με τις πιέσεις να προέρχονται τόσο από αρνητικά εταιρικά μεγέθη όσο και μετά την κάθετη υποχώρηση της Wall Street.

Όπως αναφέρουν κορυφαίοι αναλυτές στο MarketWatch οι διεθνείς αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες με έντονη μεταβλητότητα εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να κατανοήσουν εάν η κρίση έχει φθάσει στο τέλος της ή έχει ακόμη «πολύ δρόμο».

Πτώση 7% για τον τίτλο της Panasonic, ενώ πτωτική πορεία ακολούθησαν οι μετοχές τραπεζικών και κατασκευαστικών ομίλων.

Εξαίρεση στην όλη υποχώρηση αποτέλεσε η αγορά της Ινδίας, με τον βασικό δείκτη Sensex να ενισχύεται έως και 10%, αναγκάζοντας τις αρχές ελέγχου της αγοράς να διακόψουν προσωρινά τις συναλλαγές. Το ράλι στην Ινδία καταφθάνει μετά τα αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, όπου όλα δείχνουν ότι μπορεί να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην χώρα.

Απώλειες 2,44% για τον Nikkei, με τον δείκτη ASX στην Αυστραλία να αποδυναμώνεται 1%. Πτώση 1,26% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ ηπιότερες απώλειες σημειώθηκαν στα χρηματιστήρια Κίνας και Ν. Κορέας, με τους Shanghai Composite και Kospi να υποχωρούν 0,44% και 0,36% αντίστοιχα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,1%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,8% και τον CAC 40 να κινείται 1% χαμηλότερα.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε την Παρασκευή η αγορά της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.268,64 μονάδες υποχωρόντας 0,75%, ο Nasdaq με πτώση 0,54%, στις 1.680,14 μονάδες και ο S&P 500 χαμηλότερα 1,14% στις 882,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v