Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ιαπωνικό ΑΕΠ δεν "τρόμαξε" την Ασία

Η "βύθιση" της ιαπωνικής οικονομίας στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2009 δεν "τρόμαξε" τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να καταγράφει κέρδη 0,59% και την Κίνα να κινείται οριακά χαμηλότερα.

Ηπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές, με την άνοδο των μετοχών εταιρειών εμπορευμάτων και την υποχώρηση των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου, να λειτουργούν ως αντίρροπες δυνάμεις.

Η "ελεύθερη πτώση" της ιαπωνικής οικονομίας -μάλλον αναμενόμενη και προεξοφλημένη- διόλου δεν τρόμαξε τους επενδυτές, οι οποίοι προτίμησαν να στρέψουν το ενδιαφέρον του στην αναβάθμιση του κλάδου μεταφορών από την Goldman Sachs αλλά και στην διαμόρφωση του "μαύρου χρυσού" υψηλότερα από τα 60 δολάρια.

Κέρδη 5,5% για την Mitsubishi Corp., ενώ κατά 5,6% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της China Shipping Containters Line.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να ενισχύεται πλησίον του 0,59%. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτές Χονγκ Κονγκ και Κίνας. Πτώση 0,9% για τον Hang Seng, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,2% κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σε θετική τροχιά τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους ASX και Kospi να ενισχύονται 0,19% και 0,52% αντίστοιχα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 0,6%, ενώ κατά 0,5% χαμηλότερα κινούνται τόσο ο FTSE 100 όσο και ο CAC 40.

Μικτή η εικόνα της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τα αρνητικά στοιχεία για τον κλάδο ακινήτων οδήγησαν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις τους επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 0,34% στις 8.475,17 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα κατά 0,17% στις 908,13 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,13% στις 1.734,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v