Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό γεν και Fed οι ασιατικές αγορές

Η άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου σε συνδυασμό με τις αρνητικές προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία, που "έριξαν" και τη Wall Street οδήγησαν σε υποχώρηση τις ασιατικές αγορές. Πτώση 0,8% για Nikkei.

Η άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου σε συνδυασμό με τις αρνητικές προβλέψεις της Fed για την ευρωπαϊκή οικονομία, οδήγησαν σε πτωτική πορεία της κορυφαίες ασιατικές αγορές.

Το ισχυρό γεν, όπως είναι φυσικό, έπληξε περισσότερο την αγορά της Ιαπωνίας, με τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων να κινούνται σημαντικά χαμηλότερα. Πτώση 1,4% για την Sony, στο 2,2% για την Toyota Motor, ενώ κατά 3% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Canon.

Σε πτωτική τροχιά και οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, κυρίως λόγω ρευστοποίησης κερδών, με την Westpac να υποχωρεί 0,4%, την Commonwealth Bank να αποδυναμώνεται 1,7% και την Mitsubishi UFJ να αποδυναμώνεται 2,1%.

Πτώση 0,86% για τον Nikkei, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει απώλειες 1,39%. Ηπιότερες πιέσεις για τον ASX στην Αυστραλία, όπου υποχώρησε 0,11%, ενώ πλησίον του 0,9% χαμηλότερα κινήθηκε ο Kospi της Ν. Κορέας. Ισχυρές πιέσεις στην αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 1,5%.

Η Fed «έριξε» και την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο ο Dow Jones υποχώρησε 0,62% στις 8.422,04 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα κατά 0,51% στις 903,47 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 0,39% στις 1.727,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v