Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και S&P "παραλύουν" το Λονδίνο

Η ανακοίνωση της Fed για «βαθύτερη» ύφεση στις ΗΠΑ «περνά» τα αρνητικά της μηνύματα και επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ η υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας από την S&P "παραλύει" το Λονδίνο.

Αρνητικές προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία, προειδοποίηση από τον Alan Greenspan για τις κεφαλαιουχικές ανάγκες αρκετών αμερικανικών τραπεζών, αλλά και υποβαθμίσεις κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών, αφήνουν το αρνητικό τους στίγμα στους δείκτες της Γηραιάς Ηπείρου.

Παράλληλα η υποβάθμιση των προοπτικών της βρετανικής οικονομίας από την S&P κυριολεκτικά "παραλύει" την αγορά του Λονδίνου. Αποτέλεσμα ο FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 2,11% στις 4.373 μονάδες.

Πτώση 1,7% για τον τίτλο της Vodafone Group, μετά την σύσταση της Nomura Holdings για πώληση της μετοχής, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Απώλειες 2,1% για την Barclays, στο 3,3% η πτώση για την Royal Bank of Scotland, ενώ 0,18% χαμηλότερα κινείται η UBS και 2,3% χαμηλότερα η Deutsche Bank.

Σε πορεία υποχώρησης, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, ο MSCI World, με την αποδυνάμωσή του να διαμορφώνεται στο 0,3%, ενώ κατά 0,8% χαμηλότερα κινείται ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για τον DAX 30, με την πτώση να διαμορφώνεται στο 1,5% στις 4.959 μονάδες, ενώ κατά 1,59% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.250 μονάδες.

Fed και ισχυρό γεν άσκησαν σημαντικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, ενώ η αρνητική επίδραση της Fed καταγράφηκε και στη συνεδρίαση της Τετάρτης για τη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v