Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικα κέρδη στην Ευρώπη-Ανοδος των futures

Με βοήθεια από τον τραπεζικό κλάδο οι ευρωπαϊκές αγορές «πέρασαν» σε θετική τροχιά, ενώ ανοδικές τάσεις επικρατούν στα futures της Wall Street, απουσία και σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Σχεδόν πλήρη διαγραφή απωλειών σημειώνουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων και παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στον κλάδο μετάλλων.

Κέρδη 0,5% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 203 μονάδων, με τραπεζικές μετοχές όπως αυτές των HSBC και Standard Chartered να κινούνται 3,6% και 5,4% υψηλότερα.

Πιέσεις για τον κλάδο μετάλλων, με την Rio Tinto να υποχωρεί υψηλότερα του 4%,, την Lonmin να αποδυναμώνεται 5,4% και την Xstrata να κινείται 3,7% χαμηλότερα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 βρίσκεται σχεδόν σε απόλυτη ισορροπία, με τις απώλειές του να υποχωρούν στο 0,1% και να διαμορφώνεται κοντά στο επίπεδο των 4.732 μονάδων, με τον CAC 40 να υποχωρεί μόλις 0,07% στις 3.166 μονάδες. Σε θετική τροχιά η βρετανική αγορά, με τον FTSE 100 να κινείται 0,6% υψηλότερα στις 4.375 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,18% για τον Dow Jones, πλησίον του 0,3% για τον Standard & Poor’s 500, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνεται ο δείκτη αγοράς κατοικιών ΝΑΗΒ για τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v