Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Ευρώπη εν αναμονή macro

Εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία πληθωρισμού σε ευρωζώνη και ΗΠΑ αλλά και του ΑΕΠ της ευρωζώνης βρίσκονται οι επενδυτές, δύο στοιχεία που θα καθορίσουν σε ποια «φάση» της κρίσης  βρίσκεται η διεθνής οικονομία.

Εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων από ευρωζώνη και ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές, αν και οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ευρωζώνης δεν είναι διόλου ενθαρρυντικές με δεδομένη τη συρρίκνωση 3,8% για τη γερμανική οικονομία στο α’ τρίμηνο.

Η προσοχή στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις για το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο α’ τρίμηνο, καθώς και τον πληθωρισμό Απριλίου, ενώ το μεσημέρι ανακοινώνονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον ίδιο μήνα.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, οι τράπεζες ακολουθούν ανοδική πορεία με την HSBC να ενισχύεται 1,8%, την BNP Paribas να καταγράφει κέρδη 1,4% και την Barclays να έχει εισέλθει σε διαδικασία ράλι με άνοδο 7,9%. Σαφής στήριξη για την μετοχή της Barclays δημοσίευμα των «FT», ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πώληση της Barclays Global Investors προς 10 δισ. ευρώ.

Αναμενόμενες οι πιέσεις –μετά το γερμανικό ΑΕΠ- για τον DAX 30, ο οποίος υποχωρεί 0,19% στις 4.730 μονάδες. Ήπια ανοδική κίνηση για βρετανική και γαλλική αγορά, με τους FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται 0,20% και 0,24% αντίστοιχα. Στις 4.370 μονάδες ο FTSE 100 και πλησίον των 3.163 μονάδων ο CAC 40.

Τεχνολογική στήριξη δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την πρόβλεψη της Sony για ζημίες χαμηλότερες των εκτιμήσεων, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,8%.

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά και για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με στήριξη από θετικά μεγέθη όπως αυτά της Wal-Mart.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v