Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές αγορές

Συχνές εναλλαγές πρόσημων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ισορροπιών, μεταξύ κάποιων θετικών εκτιμήσεων για την οικονομία και δυσμενών εταιρικών μεγεθών.

Συχνές εναλλαγές πρόσημων στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ισορροπιών, μεταξύ κάποιων θετικών εκτιμήσεων για την οικονομία και ανακοινώσεων δυσμενών εταιρικών μεγεθών.

Αρκετοί «εκπρόσωποι» του τραπεζικού κλάδου κατορθώνουν όχι μόνο να μηδενίσουν τις αρχικές τους απώλειες αλλά να περάσουν και σε ανοδική τροχιά, με την HSBC να ενισχύεται 1,9% και την Barclays να κινείται ισχυρά υψηλότερα με κέρδη 5,5%.

Πτώση 0,6% για την Credit Agricole, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκούνται στον γαλλικό τραπεζικό όμιλο Natixis (-9,2%), μετά την ανακοίνωση ζημιών υψηλότερων του αναμενόμενου στο α’ τρίμηνο.

Στο 0,2% η άνοδος για τον DJ Stoxx 600, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο των 201 μονάδων, με τον DAX 30 να περιορίζει σημαντικά τις απώλειές του και να σημειώνει πτώση 0,45% στις 4.705 μονάδες. Πτωτική τροχιά και για τον CAC 40, με απώλειες 0,26% στις 3.146 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να κινείται 0,06% υψηλότερα στις 4.337 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v