Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μεικτή» εικόνα ευρωαγορών-Ανοδικά τα futures

Μεικτή εικόνα εμφανίζουν οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης, με πετρελαϊκές και μεταλλευτικές εταιρείες να ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ στον αντίποδα πιέσεις ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο.

Με μεικτά πρόσημα οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ανοδική πορεία μεταλλευτικών και πετρελαϊκών εταιρειών, δεν κατορθώνει να καλύψει πλήρως την υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου.

Κέρδη 0,8% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με στήριξη στις μετοχές εταιρειών που εξαρτούν την πορεία τους από την αντίστοιχη της οικονομίας και εν τω μέσω αισιοδοξίας ότι προγράμματα στήριξης και μείωση επιτοκίων θα «φέρουν» την πολυπόθητη ανάκαμψη.

Θετική η πορεία των μεταλλευτικών ομίλων, μετά την ανάκαμψη στις τιμές χαλκού και αλουμινίου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων.

Στον αντίποδα πιέσεις ασκούνται στον τραπεζικό κλάδο, με τις βρετανικές, κυρίως, τράπεζες να σημειώνουν σημαντικές απώλειες, οι οποίες κυμαίνονται από 3% έως και 4%.

Αποτέλεσμα την «πτωτική στροφή» του FTSE 100, ο οποίος αποδυναμώνεται 0,18% στις 4.427 μονάδες. Σε ανάλογη πορεία κινείται και ο CAC 40, με απώλειες 0,3% στις 3.238 μονάδες, ενώ αντίθετα με θετικό πρόσημο διατηρείται ο DAX 30, ο οποίος κινείται 0,5% υψηλότερα στις 4.892 μονάδες.

Με κέρδη κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 0,3% για τον Dow Jones, πλησίον του 0,25% για τον S&P 500, ενώ κατά 0,18% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v