Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες, μέταλλα, πετρέλαιο πιέζουν την Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, πιεζόμενες από τραπεζικούς τίτλους αλλά και μετοχές μεταλλευτικών και πετρελαϊκών ομίλων. Απώλειες 1% για τον DAX.

Πτωτική πορεία για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζών, μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιρειών να «ηγούνται» της πτώσης, ενώ οι επενδυτές φαίνεται ότι προχωρούν σε επιλεκτική ρευστοποίηση κερδών.

Πτώση 1% για τον DJ Stoxx 600 στο επίπεδο των 207 μονάδων, μετά τα κέρδη 5% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. Οι τράπεζες ήταν αυτές που στήριξαν την πολύ καλή πορεία του δείκτη, αλλά οι επενδυτές φαίνεται ότι προτιμούν να «συγκρατηθούν» στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αποδυνάμωση 1,1% για τον τίτλο της Deutsche Bank, με την Standard Chartered να υποχωρεί 2,8%. Σε ανάλογη πορεία και η HSBC με απώλειες 2,5%.

Σε ανάλογη πορεία και ο κλάδος μετάλλων, με την BHP Billiton να υποχωρεί 2,1%, την Anglo American να αποδυναμώνεται 1,4% και την Lonmin να σημειώνει απώλειες της τάξης του 6%. Σε πτωτική τροχιά και ο πετρελαϊκός κλάδος, με απώλειες 1,4% για την Royal Dutch Shell.

«Φωτεινή» εξαίρεση η μετοχή της Centrica, η οποία ενισχύεται 2,8%, μετά την ανακοίνωση για εξαγορά του 20% της British Energy από την EDF.

Απώλειες 1% για τον DAX 30 στις 4.850 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,7% στις 4.429 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,25% χαμηλότερα στις 3.271 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v