Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω μεταλλευτικών στις ευρωαγορές

Η αδύναμη πορεία του κλάδου μετάλλων πιέζει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους βασικούς δείκτες να βρίσκονται στο «κόκκινο» στο ξεκίνημα των σημερινών συνεδριάσεων.

Η πτώση στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αποτελεί τον βασικό παράγοντα που οδηγεί χαμηλότερα τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αναποφάσιστοι εάν τελικώς θα στραφούν στην πλευρά των πωλητών ή σε αυτήν των αγοραστών.

Απώλειες 3,2% για τον τίτλο της Lonmin, μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς έχει «άμεση ανάγκη από μετρητά», ενώ κατά 2% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Rio Tinto.

Στον αντίποδα ανοδική πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Centrica, με κέρδη 2,5% μετά τη συμφωνία με την EDF για αγορά μεριδίου στην British Energy.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,57% στις 4.887 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,3% στις 4.448 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,6% χαμηλότερα στο επίπεδο των 3.292 μονάδων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει οριακά κέρδη 0,2% και τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Σημαντικά κέρδη πέτυχε σε εβδομαδιαία βάση η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v