Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά ανοδικά ευρωαγορές-futures Wall Street

Τα θετικά αποτελέσματα του «τεστ κόπωσης» αλλά και οι καθησυχαστικές δηλώσεις Bernanke και Geithner για το σύνολο του συστήματος, οδηγού σε ανοδική πορεία ευρωαγορές και futures της Wall Street.

Ανοδικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις τραπεζικές μετοχές να ηγούνται του «ξεσπάσματος», μετά τα καθησυχαστικά αποτελέσματα του «τεστ κόπωσης» 19 αμερικανικών τραπεζών αλλά και τις ακόμη πιο θετικές διαβεβαιώσεις των κ. Bernanke και Geithner για στήριξη του συστήματος.

Κέρδη 0,5% για τον MSCI World, ο οποίος είναι «έτοιμος» να σημειώσει τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη του για διάστημα σχεδόν πέντε μηνών. Σε ανάλογη πορεία κινούνται οι περισσότεροι δείκτες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν ότι το τέλος της ύφεσης πλησιάζει.

Την ίδια στιγμή η προσοχή στρέφεται στην σημερινή ανακοίνωση (στις 15.30 ώρα Ελλάδας) των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προβλέπουν διαμόρφωσή της στο 8,9% και τοποθετούν τη μείωση θέσεων εργασίας στις 650.000.

Όλα θα εξαρτηθούν, λοιπόν, από το εάν η επίσημη ανακοίνωση είναι καλύτερη ή δυσμενέστερη αυτού που έχει προεξοφλήσει η αγορά.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους οι τράπεζες αναλαμβάνουν εκ νέου το «τιμόνι», με τη μετοχή της Citi να ενισχύεται κοντά στο 12% στην αγορά της Φρανκφούρτης. Ανάλογη πορεία για τον τίτλο της Royal Bank of Scotland με κέρδη υψηλότερα του 12%, παρά τις ζημίες που ανακοίνωσε στο α’ τρίμηνο.

Στο 1,6% η άνοδος για τον DJ Stoxx 600, με τους κορυφαίους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών να ακολουθούν παραπλήσια πορεία. Άνοδος 2,2% για τον DAX 30 στις 4.912 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,2% στις 4.452 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2% υψηλότερα στις 3.316 μονάδες.

Κερδοφόρα πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Άνοδος 1% για Dow Jones, στο 1,2% για τον S&P 500 και στο 0,6% για τον Nasdaq.

Πέραν της ανεργίας ανακοινώνεται και η πορεία των αποθεμάτων χονδρικής στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v