Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα ευρωαγορές & futures Wall Street

Η διόρθωση στις τιμές μετάλλων και πετρελαίου ασκεί πιέσεις στους αντίστοιχους κλάδους, οδηγώντας χαμηλότερα ευρωαγορές και futures Wall. Πιέσεις από την "δεύτερη ανάγνωση" των stress test.

Ανάπαυλα από την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας για μέταλλα και «μαύρο χρυσό» είναι αρκετή για να οδηγήσει χαμηλότερα τόσο τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα futures της Wall Street.

Οι πιέσεις επιτείνονται, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, ότι η αμερικανική κυβέρνηση έκανε παραχωρήσεις για χάρη αμερικανικών τραπεζών, όσον αφορά τα αποτελέσματα των stress test και τις πιέσεις για να συγκεντρώσουν κεφάλαια.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο του Dow Jones, S&P, Nasdaq.

Πτώση 1,5% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, μετά και την υποχώρηση από το υψηλό έξι εβδομάδων του πετρελαίου αλλά και τη συνεχιζόμενη πτώση, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στον χαλκό.

Απώλειες 2% για την BHP Billiton, με την ArcelorMittal να κινείται 2,5% χαμηλότερα. Ανάλογη κίνηση και για τους πετρελαϊκούς τίτλους, με την Royal Dutch Shell να αποδυναμώνεται 1,1% και την BP να κινείται 0,6% χαμηλότερα. Σε θετική τροχιά η Centrica, με κέρδη 6,8%, μετά την ανακοίνωση για εξαγορά του 20% της British Energy.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,7% στις 4.879 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,75% στις 4.428 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,44% χαμηλότερα στις 3.264 μονάδες.

Η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων στρέφει τους επενδυτές της Wall Street να επανεξετάσουν τα αποτελέσματα του «τεστ κόπωσης», μετά και από δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ότι υπήρξαν αρκετά «μαγειρέματα» προκειμένου να ανακοινωθούν στα συγκεκριμένα ποσά που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να υποχωρεί 1,19%, τον S&P 500 να σημειώνει πτώση της τάξης του 1,46 και τον Nasdaq να κινείται 1,44% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v