Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ευρώπη-Πτωτικά τα futures

Με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο βρίσκονται οι επενδυτές, με την Ευρώπη να κινείται πτωτικά, ενώ σε ανάλογη πορεία και τα futures της Wall Street.

Σε πτωτική τροχιά οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους όγκους συναλλαγών να είναι χαμηλοί και τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε τραπεζικό κλάδο και σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινούνται οι πετρελαϊκοί όμιλοι, μετά και τη χθεσινή διαμόρφωση του αμερικανικού αργού στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, επίπεδο που είχε «φανεί ξανά» στην αγορά στα τέλη Νοεμβρίου 2008.

Στις πιέσεις για τον χρηματοοικονομικό κλάδο συμβάλλουν τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν Allianz (-4,2%) και ING (-7,3%), με τους δύο ομίλους να εμφανίζονται εξαιρετικά συγκρατημένοι στην πραγματοποίηση προβλέψεων για τα επόμενα τρίμηνα.

Σε ανάλογη πορεία και οι μετοχές των BNP Paribas (-4,7%), Royal Bank of Scotland (-7,1%) αλλά και σχεδόν του συνόλου του τραπεζικού κλάδου της Ευρώπης.

Κέρδη 3% για την Royal Dutch Shell, κοντά στο 1% για την BP, ενώ 1,86% υψηλότερα κινείται η Total.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,8% στις 4.800 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,7 % στις 4.393 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 3.217 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα και για τα futures της Wall Street. Πτώση 0,4% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,45% και τον Nasdaq να κινείται 0,7% χαμηλότερα.

Στο «στόχαστρο» των επενδυτών η ανακοίνωση για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Επίσης ανακοινώνονται ο δείκτης τιμών εισαγωγής Απριλίου καθώς και τα αποθεματικά επιχειρήσεων για τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v