Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσμενή εταιρικά μεγέθη «ρίχνουν» την Ευρώπη

Οι ανακοινώσεις αρνητικών οικονομικών μεγεθών από κορυφαίες εταιρείες, οι απώλειες στη Wall Street και η επιστροφή των ανησυχιών για το timing της ανάκαμψης οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αρνητικά εταιρικά μεγέθη, πτώση στη Wall –λόγω αναπάντεχης υποχώρηση λιανικών πωλήσεων- συμβάλλουν στο να επιστρέψουν στις «συνειδήσεις» των επενδυτών οι ανησυχίες ότι η ανάκαμψη δεν βρίσκεται και τόσο κοντά όσο υπολόγιζαν.

Ο φόβος ότι η ύφεση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο αποτυπώθηκε και στην πορεία των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να υποχωρεί υψηλότερα του 2% και την Wall Street να σημειώνει σημαντικές απώλειες στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους σημαντικές πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Natixis, η οποία υποχωρεί 17%, ενώ κατά 4,1% χαμηλότερα κινείται η Credit Agricole, μετά την ανακοίνωση υψηλής πτώσης κερδών α’ τριμήνου.

Στον αντίποδα ράλι για τον τίτλο της Aegon, με κέρδη κοντά στο 7%, μετά τις θετικές εκτιμήσεις για το μέλλον, ενώ άνοδο 1,5% σημειώνει ο τίτλος της RWE, καθώς τα κέρδη α’ τριμήνου διπλασιάστηκαν.

Πτώση 1,4% για τον DAX 30 στο επίπεδο των 4.661 μονάδων, με τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,69% στις 4.301 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 3.130 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v