Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος ευρωαγορές-futures Wall Street

Παραμένουν σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης να είναι η έντονη μεταβλητότητα, ενώ πτωτική πορεία καταγράφουν τα futures της Wall Street.

Σε αρνητική πορεία οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με αρκετά συχνές εναλλαγές πρόσημων και τους επενδυτές να εμφανίζονται αναποφάσιστοι για το εάν θα συνταχθούν με την πλευρά των πωλητών ή με αυτήν των έστω και συγκρατημένων αγοραστών.

Μεικτή η εικόνα για τον τραπεζικό κλάδο, με τις βρετανικές, κατά κύριο λόγω, τράπεζες να ακολουθούν ανοδική πορεία, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της γαλλικής Natixis (-9%), μετά την ανακοίνωση ζημιών υψηλότερων του αναμενόμενου από την αγορά. Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι μετοχές των BBVA και Unicredit, με απώλειες 2,2% και 1,1% αντίστοιχα.

Αντίθετα κέρδη 5% σημειώνει η μετοχή της Barclays, ενώ 1,4% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Deutsche Bank.

Η διόρθωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» οδηγεί χαμηλότερα και τους πετρελαϊκούς ομίλους, με την Total να υποχωρεί 1,9% και την Eni να αποδυναμώνεται 2,2%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει πτώση 0,73% στις 4.693 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,04% στις 4.330 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 3.134 μονάδες.

Πτωτική κίνηση καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,42%, τον S&P 500 να σημειώνει πτώση 0,34% και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 0,19%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς και οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v