Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτικές πιέσεις στην Ευρώπη

Με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε μεταλλευτικές εταιρίες και κάποιους τραπεζικούς τίτλους, οι ευρωπαϊκές αγορές οδηγούνται χαμηλότερα στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πτωτικές τάσεις στο ξεκίνημα της πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον μεταλλευτικό κλάδο, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές ορισμένων τραπεζών.

Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή της Porsche (-4%), μετά από την ανακοίνωση της Volkswagen (-1,55%), ότι προχωρά σε διακοπή των διαπραγματεύσεων για την συγχώνευσή τους.

Κέρδη υψηλότερα του 2% για τον τίτλο της Lloyds Banking Group, τα οποία ακολουθούν την ανακοίνωση εκ μέρους του προέδρου της Sir Victor Blank, ότι αποχωρεί από την τράπεζα τον Ιούνιο του 2010.

Πτώση 1,4% για τον DAX 30 στις 4.670 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 0,26% στις 4.335 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,2% χαμηλότερα στις 3.128 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις ασιατικές αγορές, κυρίως λόγω απογοήτευσης των επενδυτών από εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v