Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ευρωαγορές-futures Wall

Σταθεροποιητικές οι τάσεις στις ευρωαγορές, ενώ ήπια χαμηλότερα κινούνται τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Αναποφάσιστοι εάν είναι με την πλευρά των αγοραστών ή με αυτήν των πωλητών εμφανίζονται οι επενδυτές σε ευρωαγορές αλλά και Wall Street.

Τα δυσμενή στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης αλλά και της Γερμανίας στο α’ τρίμηνο, σαφώς συμβάλλουν αρνητικά στις επενδυτικές διαθέσεις, αλλά χωρίς να οδηγούν σε «οξύτατες» πωλήσεις.

Στον αντίποδα θετική η συμβολή του τραπεζικού κλάδου, μετά από δημοσιεύματα ότι η Barclays (9%), βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της μονάδας Barclays Global Investors έναντι 10 δισ. δολαρίων, με πιθανότερο αγοραστή την BlackRock.

Εν γένει, πάντως, το κλίμα μεταξύ των επενδυτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και…ράθυμο, με δεδομένο ότι βρίσκονται εν αναμονή και σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,08% στις 4.734 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει επίσης οριακά κέρδη 0,05% στις 4.364 μονάδες. Περισσότερο «επιθετικοί» οι επενδυτές στην γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να καταγράφει άνοδο 0,27% στις 3.164 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,10%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,25% και τον Nasdaq να κινείται 0,31% χαμηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Επίσης ανακοινώνονται ο δείκτης Empire για τη μεταποίηση τον Μάιο, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή Απριλίου. Σημαντικό μερίδιο της επενδυτικής προσοχής και στη δημοσιοποίηση του δείκτη εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν για τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v