Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Ήπια κέρδη στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα αρνητικά στοιχεία για την ανάπτυξη ευρωζώνης και Γερμανίας στο α' τρίμηνο και με βασική στήριξη από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Παραμένουν σε θετική τροχιά οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, ακόμη και η γερμανική, παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γερμανία αλλά και το σύνολο της ευρωζώνης.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 3,8% στο α' τρίμηνο του έτους, ενώ η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 2,5% σε τριμηνιαία βάση και 4,6% σε ετήσια.

Παρά, όμως, την αρνητική εικόνα της οικονομίας -η οποία ήταν, πάντως, λίγο ως πολύ αναμενόμενη- οι επενδυτές προτιμούν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις θετικές ειδήσεις από τον τραπεζικό κλάδο.

Η φημολογία ότι η Barclays βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της μονάδας Barclays Global Investors έναντι 10 δισ. δολαρίων, είναι αρκετή για να "αναζωπυρώσει" το ενδιαφέρον για τις τράπεζες.

Ράλι 9% για την μετοχή της Barclays, με την HSBC Holdings να καταγράφει κέρδη 1,3% και την Santander να κινείται 1% υψηλότερα.

Στο 0,6% η άνοδος για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ενώ σε ανοδική πορεία «γύρισε» η γερμανική αγορά, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,15% στις 4.745 μονάδες.

Άνοδος 0,68% για τον FTSE 100 στις 4.392 μονάδες, ενώ 0,7% υψηλότερα κινείται ο γαλλικός CAC 40 στις 3.179 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο, αναμένεται ότι θα στραφεί στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, τα οποία δίνονται στη δημοσιότητα στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v