Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος ευρωαγορών-futures Wall

Η φήμη για αποπληρωμή του αμερικανικού δημοσίου από τρεις κορυφαίες τράπεζες, το ράλι του δείκτη ZEW αλλά και οι «αισιόδοξες» φωνές για την επικείμενη ανάκαμψη, στηρίζουν τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες δηλώνουν «έτοιμες» να επιστρέψουν 45 δισ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τη Γερμανία, διαμορφώνεται σε υψηλό τριών ετών.

Πληθαίνουν οι «φωνές» όσων αισιοδοξούν ότι «τα χειρότερα πέρασαν» και μάλιστα μεταξύ αυτών και ο μέχρι σήμερα απόλυτα απαισιόδοξος κ. Paul Krugman.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ο κ. Buffett εξακολουθεί να εμπιστεύεται τις τράπεζες –όπως αποδεικνύουν οι τοποθετήσεις της Berkshire στο α’ τρίμηνο- ενώ ο κ. Soros επιλέγει λιανικούς ομίλους. Δηλαδή δύο κλάδους που «πάνε καλά» όταν ακολουθεί ανάλογη πορεία και η οικονομία.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αποτελεί μία πολύ καλή δικαιολογία –πιθανώς και ευκαιρία- για τους επενδυτές να «γείρουν» για μία ακόμη συνεδρίαση προς την πλευρά των αγοραστών, οδηγώντας σε ισχυρή άνοδο τα χρηματιστήρια ανά την υφήλιο.

Κέρδη υψηλότερα του 3% για τη μετοχή της Deutsche Bank, με την Lloyds Banking Group να ενισχύεται 4,8% και την Royal Bank of Scotland να κινείται 5% υψηλότερα.

Στο 1,2% η άνοδος για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ενώ ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,4%. Σε ανάλογη πορεία κινούνται οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX 30 να σημειώνει έντονο ανοδικό ξέσπασμα, καθώς ενισχύεται 2,3% στις 4.964 μονάδες.

Κέρδη 1% για τον FTSE 100 στις 4.491 μονάδες, ενώ κατά 1,2% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3.285 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,73%, τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 0,71% και τον Nasdaq να κινείται 0,43% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο το ενδιαφέρον στρέφεται εκ νέου στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, καθώς ανακοινώνονται τα στοιχεία για την εκκίνηση κατασκευής νέων κατοικιών τον Απρίλιο καθώς και για την έκδοση οικοδομικών αδειών τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v