Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Krugman: Εμφανίζεται "συγκρατημένα" αισιόδοξος

Ήπια στροφή φαίνεται να πραγματοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Paul Krugman, καθώς σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στην Ασία υποστήριξε ότι η κρίση μάλλον έχει τελειώσει, ωστόσο η ανάκαμψη θα αργήσει.

Krugman: Εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος
Ήπια στροφή φαίνεται να πραγματοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Paul Krugman, καθώς σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στην Ασία υποστήριξε ότι η κρίση μάλλον έχει τελειώσει.

Βέβαια ο κ. Krugman σε καμία περίπτωση δεν είναι με την πλευρά των "ταύρων", καθώς τόνισε ότι τα υψηλά χρέη των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα "αφήσουν" την ανάκαμψη να φτάσει και τόσο γρήγορα.

"Συμμερίζομαι την αισιόδοξη άποψη ότι τα χειρότερα πέρασαν", υπογράμμισε ο κ. Krugman, προβλέποντας ότι οι χορηγήσεις έχουν αρχίσε εκ νέου να ρέουν στηριζόμενες στις παρεμβάσεις τόσο της Fed όσο και των υπόλοιπων κεντρικών τραπεζών.

Όμως πόσθεσε ότι η άποψη πως η ανάκαμψη πλησιάζει είναι πρόωρο συμπέρασμα, ενώ η αμερικανική οικονομία θα παραμείνει "καταπιεσμένη" τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία.

Κατά τον κ. Krugman, το αμερικανικό ΑΕΠ θα στραφεί σε θετική τροχιά στο β΄ εξάμηνο του 2009 και κατόπιν θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία και οι ευρωπαϊκές οικονομίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v