Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα σε ευρωαγορές-futures Wall

Τα κέρδη μεταλλευτικών εταιριών και τραπεζών καθιερώνουν το μεσημέρι θετικά πρόσημα στις περισσότερες ευρωαγορές, μετά την πρωινή «αδυναμία». Κέρδη στα παράγωγα της Wall ενόψει αργίας την Δευτέρα.

Η αισθητή ανάκαμψη στις μετοχές μεταλλευτικών εταιριών και τα κέρδη των τραπεζών καθιερώνουν το μεσημέρι θετικά πρόσημα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πρωινή «αδυναμία».

Θετικά τα πρόσημα και στις αγορές παραγώγων της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετά τις πρόσφατες διολισθήσεις. Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει την Δευτέρα κλειστό για τον εορτασμό της Ημέρας των Πεσόντων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,75% στις 4.378 μονάδες, ο DAX 1,01% στις 4.950 μονάδες και ο CAC 1,05% στις 3.251 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο μεταλλευτικός κλάδος, κατόπιν της αναβάθμισης από την Goldman Sachs της Vedanta (+3,8%), της Kazakhmys (+5,1%) και της Rio Tinto (+5,9%).

Υψηλότερα κινούνται και οι τραπεζικοί τίτλοι, με την BNP Paribas να ενισχύεται 1,9% και την UniCredit 1,5%.

Η μετοχή της British Airways διολισθαίνει 1,5% μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών 593 εκατ. δολ. στο οικονομικό έτος.

Τα κέρδη 318 εταιριών του Stoxx 600 που έχουν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα α΄τριμήνου, έχουν μειωθεί 47% κατά μέσο όσο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Συγκριτικά, τα κέρδη 464 αμερικανικών επιχειρήσεων του S&P 500 έχουν υποχωρήσει 35%.

Πιέσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο της Ελβετίας και της Φινλανδίας, που παρέμειναν χθες κλειστά λόγω εθνικών αργιών και «αφομοιώνουν» σήμερα τις χθεσινές διεθνείς χρηματιστηριακές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v