Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανω των 7.000 μον. ο DAX μετά την Wall και Ασία

Τρίτη ανοδική συνεδρίαση ευρωαγορών μετά την Wall και Ασία Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Πάνω από τις 7.000 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη.

Τρίτη ανοδική συνεδρίαση ευρωαγορών μετά την Wall και Ασία

Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι κλάδοι μετάλλων και ενέργειας, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και τα νέα κέρδη των τιμών πολυτίμων και βασικών μετάλλων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 6.094 μονάδες, ο DAX άνοιξε πάνω από τις 7.000 μονάδες στις 7.009 με άνοδο 0,33% και ο CAC κερδίζει 0,34% στις 4.989 μονάδες.

Στις ασιατικές αγορές καταγράφηκε τρίτη συνεδρίαση ανάκαμψης, μετά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών αλλά και ώθηση από την πορεία ενεργειακών και μεταλλευτικών ομίλων.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο απεκόμισε κέρδη 1,45% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 2,89%, ενώ σε θετικό πρόσημο επέστρεψε και η αγορά της Κίνας, όπου ο δείκτη CSI 300 ενισχύεται 2,5%.

Σημαντικά κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να εμφανίζει τριψήφια άνοδο, καθώς η ανακοίνωση της IBM για επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 15 δισ. δολαρίων αντιστάθμισε την αρχική αδυναμία λόγω πληθωριστικών ανησυχιών.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,91%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,75% και ο S&P 500 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v