Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Τρίτη συνεδρίαση ανάκαμψης για τις ασιατικές αγορές, μετά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών αλλά και ώθηση από την πορεία ενεργειακών και μεταλλευτικών ομίλων.

Τρίτη συνεδρίαση ανάκαμψης για τις ασιατικές αγορές, μετά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων εταιρειών αλλά και ώθηση από την πορεία ενεργειακών και μεταλλευτικών ομίλων.

Αποτέλεσμα της επιστροφής των επενδυτικών διαθέσεων για αγορές, ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia Pacific να ενισχύεται 2,2% διαμορφούμενος κοντά στο επίπεδο των 149,49 μονάδων, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Ανάλογη η εικόνα για τους περισσότερους δείκτες με τον Nikkei να καταγράφει άνοδο 1,45%, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 2,89%, ενώ στο 1,78% βρίσκονται τα κέρδη για τον βασικό δείκτη της αγοράς της Αυστραλίας ASX.

”Μέρος των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας αλλά και των εγχώριων οικονομιών μοιάζει να απομακρύνεται, προς το παρόν, από τον επενδυτικό ορίζοντα”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Takashi Miyazaki, διαχειριστής κεφαλαίων 61 δισ. δολαρίων για την Mitsubishi UFJ Asset Management.

Η άνοδος των ασιατικών αγορών ακολουθεί κατά πόδας και την αντίστοιχη χθεσινή πορεία της Wall Street, με την αμερικανική αγορά να κλείνει το ”τρία στα τρία”, από την αρχή της εβδομάδας, όπου σημειώνει ανοδική πορεία.

Κέρδη 2,5% για τη μετοχή της BHP Billiton, ενώ πραγματικό ράλι για την κινεζική PetroChina με άνοδο 4,5% μετά τη διαμόρφωση πετρελαίου υψηλότερα από τα 101 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Ν. Υόρκης.

Ανάκαμψη και για την κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να επιστρέφει σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας κέρδη πλησίον του 2,5%.

Ιδιαίτερα θετικό αναμένεται το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει των futures, αυτήν την ώρα, όπως καταγράφει το πρακτορείο Bloomberg. Άνοδος 1,43% για τον DAX 30, στο 1,47% για τον FTSE 100 και πλησίον του 1,09%. Αρνητικό, πάντως, παράγοντας για τις ευρωπαϊκές αγορές, αναμένεται ότι θα αποτελέσει το ευρώ, το οποίο ”έσπασε το φράγμα” των 1,50 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v