Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φήμες για τραπεζικά deals ωθούν τις αγορές

Οι φήμες για μεγάλες τραπεζικές συμφωνίες ωθούν σε ισχυρή ανάκαμψη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είχαν ήδη ”φορτσάρει” από την άνοδο 3% του Nikkei. Τα futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street, καθώς αναμένονται κινήσεις ώστε να αποτραπεί επέκταση της κρίσης στους αμερικανικούς ασφαλιστές ομολόγων.

Οι φήμες για μεγάλες τραπεζικές συμφωνίες ωθούν σε ισχυρή ανάκαμψη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είχαν ήδη ”φορτσάρει” από την άνοδο 3% του Nikkei.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς αναμένονται κινήσεις ώστε να αποτραπεί επέκταση της κρίσης στους αμερικανικούς ασφαλιστές ομολόγων.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει ισχυρή αντίδραση 1,6% στις 5.984 μονάδες, ο DAX ακολουθεί με άνοδο 1,3% στις 6.895 μονάδες και ο CAC 1,82% στις 4.912 μονάδες.

Η μετοχή της Royal Bank of Scotland εκτινάσσεται 7,1% μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ”Sunday Telegraph” που αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Κατάρ μελετά επένδυση στην τράπεζα.

Η Alliance & Leicester αντιδρά με εκτίναξη 7,7% μετά το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας ότι η Lloyds TSB θα κάνει προσφορά εξαγοράς της εταιρίας.

Η UBS καταγράφει άνοδο 2%, η Barclays 3,1% και η Deutsche Bank 1,4%.

Τον κλάδο βοηθούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο πάροχος ασφάλισης χρεογράφων και ομολόγων Ambac θα λάβει 3 δισ. δολ. σε νέα κεφάλαια, στο πλαίσιο συμφωνίας διάσωσης με τις τράπεζες.

Η μετοχή της Dexia που κατέχει την αμερικανική εταιρία ασφάλισης ομολόγων FSA ενισχύεται 3,2%.

Κατά τα λοιπά, οι φαρμακοβιομηχανίες ενισχύονται μετά την έγκριση των πωλήσεων σκευάσματος θεραπείας του διαβήτη της Novartis (0,9%) στην Ευρώπη. Θετικά αντιδρά η Solarworld (5,4%), γερμανική επιχείρηση ηλιακής ενέργειας, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τη UBS.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψε την Παρασκευή ράλι στα τελευταία 30 λεπτά της συνεδρίασης, καθώς αναμένεται διάσωση της εταιρίας ασφαλιστών ομολόγων Ambac Financial Group.

Στον απόηχο της αμερικανικής ανάκαμψης, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν υψηλότερα με επίκεντρο τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων και εξαγωγικών εταιριών.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 3,1% και όλες οι ασιατικές αγορές εφφανίστηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, με εξαίρεση την Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 άγγιξε χαμηλό τριών εβδομάδων, καταγράφοντας απώλειες 2,8%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street σήμερα.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, θα δημοσιοποιηθούν τα μεγέθη για τις πωλήσεις νέων οικιών Ιανουαρίου και ο βιομηχανικός δείκτης Σικάγο Fed.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v