Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσβησαν τις απώλειες οι ευρωαγορές ενόψει Wall

Μηδένισαν τις πρωινές τραπεζικές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ανακάμπτουν αισθητά, καθώς οι προσδοκίες για ευοίωνα τριμηνιαία αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων προοιωνίζονται θετικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Μηδένισαν τις πρωινές τραπεζικές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ανακάμπτουν αισθητά, καθώς οι προσδοκίες για ευοίωνα τριμηνιαία αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων προοιωνίζονται θετικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται το μεσημέρι 1,22% στις 6.014 μονάδες, ο DAX 1,26% στις 7.055 μονάδες και ο CAC 1,42% στις 4.930 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα από την Hewlett-Packard και την Wal-Mart.

Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά χρηματιστήρια δεν λειτούργσαν χθες λόγω αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.



Οι ασιατικές αγορές αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων χάρη στην έντονη ανάκαμψη του μεταλλευτικού κλάδου.

Μέχρι το μεσημέρι νέος κύκλος ανησυχιών έπλητε τον τραπεζικό κλάδο, μετά τις νέες διαγραφές ζημιών της Credit Suisse και την υποβάθμιση μετοχών της ηπείρου από την Sanford C. Bernstein, που περιμένει περαιτέρω ζημίες στον κλάδο της κατάρρευσης του αμερικανικού subprime.

Η Credit Suisse διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών, χάνοντας 9,43 φφράγκα στα 51,4 φράγκα ή 15%, μετά την ανακοίνωση νέων ζημιών στο α’ τρίμηνο.

Η BNP Paribas υποχώρησε 1% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Bernstein κατά 18% στα 69 ευρώ. Η Bernstein μείωσε τον στόχο και για την τιμή της UniCredit (1,2%) και της Credit Agricole (4,4%). Την Credit Agricole υποβάθμισε και η Bear Stearns.

Η Barclays διολισθαίνει 1,7% μετά την μείωση των καθαρών κερδών. ”Οι διαγραφές ζημιών στις τράπεζες θα συνεχιστούν για όλο το έτος τουλάχιστον”, αναφέρει αναλυτής της RCM στην τηλεόραση του Bloomberg.

Κατά τα λοιπά, η Metro υποχωρεί 3% μετά την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley ενώ η Michelin 2% λόγω υποβάθμισης από JPMorgan.

Η Cadbury αντέδρασε με πτώση 5,9% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις και η Norsk Hydro με πτώση 6,7%.

Στην αμερικανική αγορά, από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης αγοράς ακινήτων ΝΑΗΒ και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Wash Post Consumer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v