Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντουμπάι: Επενδύει 5 δισ. σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία

Το επενδυτικό ”όχημα” του κρατιδίου του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει επένδυση περίπου 5 δισ. δολ. στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία σε τρία χρόνια, για να αξιοποιήσει την δριμεία ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Ντουμπάι: Επενδύει 5 δισ. σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία
Η Dubai International Capital, το επενδυτικό ”όχημα” του κρατιδίου του Ντουμπάι, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει επένδυση περίπου 5 δισ. δολ. στην Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία σε τρία χρόνια, για να αξιοποιήσει την δριμεία ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Anand Krishnan, ανακοίνωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι σκοπεύει να μεγαλώσει τα υπάρχοντα μερίδια σε επιχειρήσεις όπως η Sony και αναζητεί πιθανούς ”στόχους” σε άλλες ιαπωνικές μετοχές, κυρίως στους κλάδους αυτοκινήτων και ψυχαγωγίας, που διαθέτουν ”κανάλια” για την αυξημένη ζήτηση στις αναδυόμενες οικονομίες.

Το fund προγραμματίζει αύξηση μετοχικών μεριδίων επίσης στην τράπεζα HSBC και την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική EADS.

Ο κ. Krishnan προσδιόρισε ότι η Dubai International σκοπεύει να αυξήσει τα υπό διαχείριση ενεργητικά της στα 25-30 δισ. δολ. κατά τα επόμενα 3-4 χρόνια από 13 δισ. δολ. σήμερα, όπου οι τοποθετήσεις σε Ινδία, Κίνα και Ιαπωνία θα καταλαμβάνουν το ένα πέμπτο με ένα έκτο του συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v