Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά τα ράλι Wall και Ασίας

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την άνοδο σε ΗΠΑ και Ασία, όπου ο δείκτης Nikkei κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο 6 ετών.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την άνοδο σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα κορυφαίων χρηματοοικονομικών οίκων, όπως η Commerzbank και η Zurich Financial ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών δεδομένων από την Νέα Υόρκη και το Τόκιο, με την ανέλπιστη αύξηση των λιανικών πωλησεων στην πρώτη και την εύρωση οικονομική ανάπτυξη στην δεύτερη, καθησυχάζουν τους φόβους για ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,87% στις 5.933 μονάδες, ο DAX 1,18% στις 7.655 μονάδες και ο CAC 1,4% στις 4.923 μονάδες.

Η Diageo αντιδρά με εκτίναξη 2,9% και η Air France με 3% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ’ τριμήνου.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους, η Danone ενισχύεται 3,6%, η Cap Gemini 6,6%, η Deutsche Postbank 1,9% και η Zurich Financial 3,9%.

Η IKB Deutsche Industriebank αντιδρά με εκτίναξη 21% στο ”σωσίβιο” 1,5 δισ. ευρώ που της διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, η UBS διολισθαίνει 1,1% μετά την ανακοίνωση των ζημιών δ’ τριμήνου.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια απεκόμισαν το πρωί τα περισσότερα κέρδη τριών εβδομάδων και στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei κατέγραψε την μεγαλύτερη άνοδο 6 ετών. Στις ασιατικές συναλλαγές λειτούργησε ιδιαίτερα ευνοϊκά η ανακοινωση ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας 3,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, ρυθμός διπλάσιος του αναμενόμενου.

Οι μετοχές εξαγωγικών ομίλων σημείωσαν ράλι, ενώ ανέκαμψανν και οι τραπεζικοί τίτλοι με την Mizuho Financial Group να σημειώνει θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά από επτά συνεδριάσεις. Κέρδη 3,7% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia Pacific, με ανοδική πορεία και για τους δέκα κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν.

Σε ανάλογες ”διαθέσεις” η ιαπωνική χρηματαγορά με άνοδο 4,3% για τον Nikkei, ο οποίος σημειώνει την καλύτερη πορεία του από τον Μάρτιο του 2002.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 3,66%, ενώ στο 2,57% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον S&P/ASX 200 στην Αυστραλία.

Η αμερικανική αγορά κατέγραψε χθες ”ράλι” επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά την αναπάντεχη αύξηση των λιανικών πωλήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι τεχνολογικοί τίτλοι με αιχμή τη μετοχή της Applied Materials η οποία σημείωσε κέρδη της τάξεως του 9% καθώς ανακοίνωσε κέρδη ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,45%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 2,32% και ο S&P 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v