Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις σε ευρωαγορές,futures Wall

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς οι περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις από το τραπεζικό μέτωπο καταπιέζουν τις προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης που επικρατούν από το πρωί στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς οι περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις από το τραπεζικό μέτωπο καταπιέζουν τις προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης που επικρατούν από το πρωί στις ευρωαγορές.

Οι πρωινές συναλλαγές στην Ευρώπη ήταν ήπια ανοδικές, καθώς επικράτησαν αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα και προσέφεραν στήριξη οι κλάδοι ενέργειας και μεταλλευμάτων, παρά την προηγούμενη πτώση σε ΗΠΑ και Ασίας εξαιτίας τραπεζικών και τεχνολογικών πιέσεων.

Το μεσημέρι ωστόσο η νευρικότητα εντείνεται και τα πρόσημα είναι ελαφρώς πτωτικά, ενώ μικτή είναι και η εικονα των προθεσμιακών αγορών της Wall Street.

Ο γαλλικός δείκτης CAC (-0,2%) πιέζεται από νωρίς εξαιτίας της διολίσθησης 15% της μετοχής της Natixis μετά την ανακοίνωση κάθετης μείωσης κερδών 2007 λόγω των προβλημάτων στην αμερικανική αγορά πίστης.

Η UBS συμβάλλει στις πιέσεις, με πτώση 2%, εξαιτίας της πρόβλεψης της Citigroup για περαιτέρω απομειώσεις της ελβετικής τράπεζας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 0,3% στις 1.330 μονάδες, ενώ ο DAX διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 6.972.

Η Credit Agricole υποχωρεί 3,7% εν αναμονή απόφασης για την αύξηση του μεριδίου της στην Bankinter.

Η Deutsche Postbank αντιδρά με άννοδο 1,5% στις υπόνοιες για ενδεχόμενη μελλοντική πώλησή της.

Κέρδη αποκομίζουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, μετά την αναβάθμιση των μετοχών της Linde (+1,7%) και της Air Liquide (2,1%) από την Lehman Brothers.

Στον αντίποδα, η STMicroelectronics υποχωρεί 1,4% εξαιτίας της υποβάθμισής της από την Sanford C. Bernstein.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται περιορισμένες διακυμάνσεις με μικτά πρόσημα στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά από μια εβδομάδα ανόδου η οποία όμως διακόπηκε με την χθεσινή πτώση.

Θα ανακοινωθούν σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, όπως ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής και αξιοποίησης παραγωγικής δυνατότητας Ιανουαρίου, ο δείκτης μεταποίησης NY Fed και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v