Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση ευρωαγορών σε πτώση Wall-Ασίας

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν ήπια ανοδικές τάσεις τάσεις, αντιδρώντας στις απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες του Ben Bernanke για την αμερικανική οικονομία στις αγορές ΗΠΑ και Ασίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν ήπια ανοδικές τάσεις τάσεις, αντιδρώντας στις απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες του Ben Bernanke για την αμερικανική οικονομία στις αγορές ΗΠΑ και Ασίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 5.897 μονάδες, ο DAX 0,22% στις 6.977 μονάδες και ο CAC 0,19% στις 4.867 μονάδες.

Οι πιέσεις επανέρχονται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς επικρατούν φόβοι για περαιτέρω ζημίες στον κλάδο εξαιτίας της έκθεσης στην αμερικανική αγορά ριψοκίνδυνων επισφαλών πιστώσεων.

Η μετοχή της UBS υποχωρεί 3,6% μετά την προειδοποίηση της Citigroup για περαιτέρω διαγραφές χρεών στην ευρωπαϊκή τράπεζα που έχει υποστεί τα μεγαλύτερη πλήγματα από το αμερικανικό subprime.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι μεταλλευτικές και χημικές επιχειρήσεις, μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων και την αναβάθμιση από την Lehman Brothers των μετοχών της Linde (+1,7%) και της Air Liquide (2,1%).

Θετικά αντιδρά η μετοχή της GlaxoSmithKline στην ανακοίνωση της Berkshire Hathaway του Warren Buffett ότι αγόρασε μερίδιο στην δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο. Στον αντίποδα η μετοχή της Bayer αντιδρά θετικά στην υποβάθμιση της μετοχής της από την Lehman Brothers.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες για πρώτη φορά στην εβδομάδα, μετά την προειδοποίηση του διοικητή της Federal Reserve για τις επιπτώσεις της αποστράγγισης ρευστότητας στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις του κολοσσού Intel Corp.

Η δήλωση του πρώην κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Alan Greenspan, ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, επιβάρυνε το κλίμα.

Οι κλάδοι τραπεζών και τεχνολογίας υπέστησαν τις μεγαλυτερες απώλειες στην Νέα Υόρκη, όπως και στις ασιατικές συναλλαγές.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με ελαφρά πτώση, αλλά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι απώλειές του ανήλθαν έως το 2%. Με ανεπαίσθητη πτώση 0,3% ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v