Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Post:Κατηγορίες κατά CEO για φοροδιαφυγή

Για φοροδιαφυγή ύψους ενός εκατ. ευρώ κατηγορείται ο επικεφαλής της Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, μετά από εκτεταμένες έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του.

Deutsche Post:Κατηγορίες κατά CEO για φοροδιαφυγή
Για φοροδιαφυγή ύψους ενός εκατ. ευρώ κατηγορείται ο επικεφαλής της Deutsche Post, Klaus Zumwinkel, μετά από εκτεταμένες έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Bochum, ο επικεφαλής της Deutsche Post και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom, φρόντισε να ”στείλει” σε ειδικό λογαριασμό στο Λιχνενστάιν το ποσό του ενός εκατ. ευρώ, το οποίο, κανονικά, θα έπρεπε να είχε καταβάλει στο γερμανικό δημόσιο.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές φρόντισαν να ανακοινώσουν ότι ο κ. Zumwinkel ”δεν είναι ο μοναδικός για τον οποίο εξετάζεται η περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής”, με κορυφαίο στέλεχός τους να δηλώνει στους ”Financial Times” ότι ”βρισκόμαστε απλά στην αρχή”.

Μετά την αποκάλυψη, όπως σημειώνουν οι ”FT”, ο κ.Zumwinkel υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση της DP, η οποία έγινε δεκτή από τη γερμανική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v