Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή τραπεζική ανάκαμψη ευρωαγορών –Αργία Wall

Ο τραπεζικός κλάδος οδηγεί υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει της ανακοίνωσης κρίσιμων αποτελεσμάτων τραπεζών αυτή την εβδομάδα, που θα δείξουν την πρόοδο όσον αφορά τις διαγραφές ζημιών σε σχέση με το αμερικανικό subprime. Αργία στην Wall για την Ημέρα του Προέδρου.

Ο τραπεζικός κλάδος οδηγεί υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει της ανακοίνωσης κρίσιμων αποτελεσμάτων τραπεζών αυτή την εβδομάδα, που θα δείξουν την πρόοδο όσον αφορά τις διαγραφές ζημιών σε σχέση με το αμερικανικό subprime.

Επιμέρους τραπεζικές ανακοινώσεις βοηθούν την άνοδο, ενώ η σημερινή αργία στην Wall Street ευνοεί τις τακτοποιήσεις χαρτοφυλακίων με αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,8% στις 5.891 μονάδες, ο DAX 1,67% στις 6.946 μονάδες και ο CAC 1,55% στις 4.845 μονάδες.

Ειδικά στην βρετανική αγορά συμβάλλει θετικά η ανακοίνωση εθνικοποίησης της Northern Rock, καθώς και η φήμη που δημοσίευσαν οι Sunday Times ότι δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Barclays (+5,9%) και η Lloyds TSB (+4,6%), θα ανακοινώσουν αιφνίδια αύξηση στα μερίσματά τους μέσα στην εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Societe Generale, η BNP Paribas και η Barclays.

Η Credit Suisse αντιδρά με άνοδο 3,1% στην ανακοίνωση αγορών μετοχών από το Κατάρ. Η HBOS ενισχύεται 3,5% και η Royal Bank of Scotland 2,6%.

Κέρδη αποκομίζουν και οι ανά το κόσμο χαλυβουργίες, μετά την επίτευξη συγκριτικά καλής σύμβασης για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος από μέρους των ασιατικών παραγωγών. Η ArcelorMittal ενισχύεται 0,9%.

Η αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε το σύνολο της περασμένης εβδομάδας με κέρδη, παρά τις πιέσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύθηκαν 1,4% σε εβδομαδιαία βάση και ο Nasdaq 0,7%. Η Wall Street δεν θα λειτουργήσει σήμερα για τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v