Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eταιρικά κέρδη ”ξυπνούν” αγοραστές σε ευρωαγορές

Τα εύρωστα εταιρικά κέρδη που ανακοινώνονται στη σημερινή συνεδρίαση και το θετικό κλείσιμο της Wall Street και των ασιατικών χρηματιστηρίων ”ξύπνησαν” τους αγοραστές στις ευρωαγορές και ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της ηπείρου.

Τα εύρωστα εταιρικά κέρδη που ανακοινώνονται στη σημερινή συνεδρίαση και το θετικό κλείσιμο της Wall Street και των ασιατικών χρηματιστηρίων ”ξύπνησαν” τους αγοραστές στις ευρωαγορές και ωθούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες της ηπείρου.

Προσεκτική άνοδο προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, η Nestle, οδηγεί την άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη μετοχή της να αντιδρά με κέρδη 5,5% στην ανακοίνωση εύρωστων αποτελεσμάτων ετήσιας χρήσης και αύξησης του μερίσματος. Η Danone ακολουθεί με κέρδη 0,85% και η Orkla με 0,75%.

Ικανοποιητικά επιδρά στις συναλλαγές και ο εκδοτικός κολοσσός Reed Elsevier (+4%), που παρουσίασε ευνοϊκά αποτελέσματα και πρόγραμμα αναδιοργάνωσης.

Τα κέρδη των εταιριών του αμερικανικού δείκτη S&P 500 προβλέπεται να συρρικνωθούν στο τρέχον και στο επόμενο τρίμηνο, ενώ του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 προβλέπεται να αυξηθούν το 2008 κατά 9,2%, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 11% στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,1% στις 5.961 μονάδες, ο DAX 1% στις 6.965 μονάδες και ο CAC 1,1% στις 4.864 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο χθες ταλαντεύτηκε έντονα μέχρι να κλείσει υψηλότερα, όταν οι υποβαθμισμένες προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη υπέδειξαν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων.

Οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι παραμένουν στο επίκεντρο της ανάκαμψης, με την ING να ενισχύεται 4,5% και τη Société Générale 1%.

Η BAE Systems ενισχύεται 0,8% κατόπιν ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Η Saint-Gobain κερδίζει 2,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της JP Morgan Chase για τη μετοχή της.

Η Deutsche Postbank κερδίζει 3% κατόπιν δημοσιεύματος των ”Financial Times Deutschland” ότι η Allianz θα καταθέσει προσφορά για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα λιανικών επιχειρήσεων βάσει πελατών.

Σήμερα αναμένονται από την αμερικανική αγορά τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Conference Board Ιανουαρίου και ο δείκτης οικονομικού κλίματος Feb Φιλαδελφείας του ίδιου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v