Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις σε ευρωαγορές-futures Wall

Συγκρατημένη πτώση εκδηλώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της RWE και τις πιέσεις στον ενεργειακό και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικρές μεταβολές στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Συγκρατημένη πτώση εκδηλώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της RWE και τις πιέσεις στον ενεργειακό και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικρές μεταβολές στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI έχει διολισθήσει 9,1% μέχρι στιγμής στο έτος εξαιτίας ανησυχιών για επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας λόγω της αμερικανικής οικονομικής επιβράδυνσης.

Τα κέρδη των μελών του S&P 500 προβλέπεται να συρρικνωθούν στο τρέχον και στο επόμενο τρίμηνο, ενώ για τα κέρδη των εταιριών του Stoxx 600 αναμένεται αύξηση 9,2% από 11% που αναμενόταν πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,4% με τρεις πτωτικές μετοχές για κάθε ανοδική.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,38% στις 5.901 μονάδες, ο DAX διολισθαίνει 1,09% στις 6.829 μονάδες υπό το βάρος της RWE (-4%) και ο CAC 0,37% στις 4.840 μονάδες.

Η BP υποχωρεί 0,6% και η Shell 1% μετά τη διόρθωση των τιμών του πετρελαίου.

Η Renault αντιδρά με πτώση 3,6% στην υποβάθμιση της μετοχής της από τη Morgan Stanley και οδηγεί χαμηλότερα και τον κλάδο αυτοκινήτων.

Στον αντίποδα, η Lloyds (+4,2%) βοηθά σε ανάκαμψη τον χρηματοοικονομικό κλάδο, ιδίως στη Βρετανία, και η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 2,5%, ενώ η Alliance & Leicester ανακάμπτει 1,7%.

Δεν έχει προγραμματιστεί δημοσιοποίηση στατιστικών μεγεθών στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ούτε ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων μεγάλης επιχείρησης.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v