Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημίες στο δ’ τρίμηνο της RWE

Η RWE AG, η δεύτερη μεγαλύτερη κοινοφελής επιχείρηση της Γερμανίας, ανακοίνωσε ζημία για το δ’ τρίμηνο εξαιτίας διακοπών λειτουργίας εγκαταστάσεων και ρυθμιστικών αλλαγών. Πτώση μετοχής στο 4%

Ζημίες στο δ’ τρίμηνο της RWE
Η RWE AG, η δεύτερη μεγαλύτερη κοινοφελής επιχείρηση της Γερμανίας, ανακοίνωσε ζημία για το δ’ τρίμηνο εξαιτίας μη προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας Biblis καθώς και ρυθμιστικών αλλαγών, που υποχρέωσαν τον όμιλο να μειώσει την προμήθεια που χρεώνει για τη χρήση των ενεργειακών δικτύων του.

Η RWE ανακοίνωσε καθαρές ζημίες της τάξης των 168 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη 1,76 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με βάση υπολογισμούς του Bloomberg επί των ετήσιων αποτελεσμάτων που δημοσιοποίησε η εταιρία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα ανακοινωθούν κέρδη 439 εκατ. ευρώ.

Η συγκριτική βάση δεν ευνόησε τα αποτελέσματα τριμήνου, καθώς στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν προστεθεί τα έσοδα από την πώληση του βραχίονα Thames Water προς 9,3 δισ. δολ.

Σε ετήσια βάση τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,66 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 3,25 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση σημαντικών ζημιών ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε κάθετη υποχώρηση τη μετοχή του ομίλου στην γερμανική αγορά, με απώλειες που διαμορφώνονται λίγο χαμηλότερα από το 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v