Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Επαφές με τραπεζίτες σε αναζήτηση προέδρου

Η UBS έχει διακριτικά έλθει σε επαφή με ορισμένους από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Ευρώπης, με στόχο την αντικατάσταση του επί μακρόν προέδρου του ελβετικού ομίλου, Marcel Ospel.

UBS: Επαφές με τραπεζίτες σε αναζήτηση προέδρου
Η UBS έχει διακριτικά έλθει σε επαφή με ορισμένους από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Ευρώπης, για να συμμετάσχουν στο διοικητικό της συμβούλιο, με τελικό στόχο την αντικατάσταση του επί μακρόν προέδρου του ελβετικού ομίλου, Marcel Ospel.



Στα στελέχη με τα οποία έχουν έλθει σε επαφή οι ”κυνηγοί κεφαλών” εκ μέρους της τράπεζας είναι ο Bob Diamond, πρόεδρος της Barclays, ο Michael Cohrs επικεφαλής global banking της Deutsche Bank και ο John Studzinski, γενικός διευθυντής στην Blackstone.

Σύμφωνα με πηγές που μεταδίδουν οι Financial Times, στα εν λόγω στελέχη δηλώθηκε ότι η τράπεζα αναζητά κάποιον για την θέση του αντιπροέδρου, που στη συνέχεια θα αναλάβει πρόεδρος του ομίλου. Ομως και οι τρεις αρνήθηκαν την προσφορά.

Η αναζήτηση πάντως καταδεικνύει τις αυξημένες πιέσεις προς τον κ. Ospel να παραιτηθεί από την UBS, η οποία κατέγραψε ζημίες στο περασμένο έτος, εξαιτίας των διαγραφών ενεργητικών 12,5 δισ. δολ. σε χρεόγραφα σχετικά με τα αμερικανικά επισφαλή δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v