Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά το ράλι στη Wall Street

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας. Η Wall Street αντέδρασε με ράλι όταν οι ασφαλιστές ομολόγων διατήρησαν τις κορυφαίες αξιολογήσεις τους, καθησυχάζοντας τους φόβους για περαιτέρω εξάπλωση της πιστωτικής κρίσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την άνοδο στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε με ράλι τιμών όταν οι ασφαλιστές ομολόγων διατήρησαν τις κορυφαίες αξιολογήσεις τους, καθησυχάζοντας τους φόβους για περαιτέρω εξάπλωση της πιστωτικής κρίσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,34% στις 6.019 μονάδες, ο DAX 0,57% στις 6.921 μονάδες και ο CAC 0,69% στις 4.953 μονάδες.

Θετικά αντιδρά ο χρηματοοικονομικός κλάδος στις εξελίξεις. Η ING ενισχύεται 1,3%, η UBS 1,2% και η Axa 1,4%.

Θετική προδιαγράφεται και η εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων της ημέρας, με τη Suez (+1,6%) να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση καλύτερης κερδοφορίας από την αναμενόμενη.

Η ThyssenKrupp αντιδρά με άνοδο 2% στην αναβάθμιση της σύστασης από την Credit Suisse Group για τη μετοχή της.

Η αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε με ισχυρά κέρδη την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, αντλώντας ώθηση από την απόφαση της Standard & Poor’s να επιβεβαιώσει τις αξιολογήσεις ”ΑΑΑ” για τις εταιρίες ασφάλισης ομολόγων MBIA και Ambac.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε επίσης η κινητικότητα που παρατηρείται στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Έτσι, ο Dow Jones έπειτα από αρκετές διακυμάνσεις ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη 1,53%, ο Nasdaq, που υπέστη και τις ισχυρότερες πιέσεις ενδοσυνεδριακά, έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,05%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,38%.

Στις ασιατικές αγορές, οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων ακολούθησαν θετική πορεία και δημιούργησαν ανοδική αντίδραση στους περισσότερους δείκτες της περιφέρειας. Ωστόσο, η εικόνα ήταν αρνητική για τον Nikkei, που έκλεισε με πτώση 0,7%, μετά την πρόβλεψη της Credit Suisse ότι η δυσμενής πορεία της παγκόσμιας οικονομίας θα πλήξει τελικά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη επομένως και τις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v