Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ τιμής σίτου με ημερήσια άνοδο 8%

Το συμβόλαιο σίτου στο χρηματιστήριο το Σικάγο απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη πέντε ετών, ξεπερνώντας τα 12 δολάρια ανά μπούσελ για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ιστορικό ρεκόρ τιμής σίτου με ημερήσια άνοδο 8%
Το συμβόλαιο σίτου στο χρηματιστήριο το Σικάγο απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη πέντε ετών, ξεπερνώντας τα 12 δολάρια ανά μπούσελ για πρώτη φορά στην ιστορία, καθώς οι επενδυτές τροφοδοτούν με κεφάλαια τα αγροτικά εμπορεύματα, όσο αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η παραγωγή δεν ανταπεξέρχεται στην ζήτηση.

Τα παγκόσμια αποθέματα σταριού θα διολισθήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα 30 ετών φέτος, ενώ τα αποθέματα αραβοσίτου θα διαμορφωθούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1984, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας.

Περί τα 1,5 δισ. δολ. σε επενδυτικά κεφάλαια εισέρευσαν στα αγροτικά εμπορεύματα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα της UBS AG.

Το συμβόλαιο Μαΐου του σταριού ενισχύθηκε με το ημερήσιο όριο διακύμανσης των 90 σεντς ή 8% και ανήλθε στα 12,145 δολάρια ανά μπούσελ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Chicago Board of Trade.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v