Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Οξυγόνο” IFO στις ευρωαγορές -Κέρδη futures Wall

Κέρδη αποκομίζουν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την ανέλπιστη βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτης της Wall Street, στον απόηχο της αποτροπής του ”ντόμινο” στους ασφαλιστές ομολόγων.

Σε υψηλότερα επίπεδα ενισχύονται οι τιμές των μετοχών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την ανέλπιστη βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτης της Wall Street, στον απόηχο της διατήρησης των κορυφαίων αξιολογήσεων για τους ασφαλιστές ομολόγων, που οδήγησε σε ”ράλι” τις αμερικανικές μετοχές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,06% στις 6.063 μονάδες, ο DAX 1,42% στις 6.980 μονάδες και ο CAC 0,9% στις 4.964 μονάδες.

Θετικά αντιδρά ο χρηματοοικονομικός κλάδος στις εξελίξεις από την αμερικανική αγορά, όπου η διατήρηση της βαθμολογίας AAA για τους ασφαλιστές ομολόγων MBIA και Ambac αποτρέπει την προοπτική επιπτώσεων ”ντόμινο” από τη χρηματοοικονομική κρίση.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη ενός μηνός μετά την ανακοίνωση.

Η ING ενισχύεται 1,3%, η UBS 1,2% και η Axa 1,4%.

Η Standard Chartered ενισχύεται 6% και πάνω, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Axa ενισχύεται 4% και η ING Groep 2,8%.

Η ThyssenKrupp κερδίζει 3,7% μετά την αναβάθμισή της από την Credit Suisse.

Η Puma εκτινάσσεται 4% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών δ’ τριμήνου 17%.

Στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθεί σήμερα ο δείκτης τιμών παραγωγού, που αποτελεί ”βαρόμετρο” των πληθωριστικών πιέσεων και εκτιμάται ότι αυξήθηκε 0,4% έπειτα από πτώση 0,1%.

Θα δημοσιοποιηθούν επίσης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Φεβρουαρίου, που εκτιμάται ότι διολίσθησε κάθετα, και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v