Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση σε ευρωαγορές - futures Wall

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους, με τον δείκτη Stoxx 600 να κλείνει την χρονιά με απώλειες για πρώτη φορά από το 2002. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους, με τον δείκτη Stoxx 600 να κλείνει την χρονιά με απώλειες για πρώτη φορά από το 2002.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις πωλήσεις οικιών στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι παρέμειναν στα χαμηλότερα επίπεδα 16 ετών τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης FTSE και ο δείκτης CAC υποχωρούν 0,4% έκαστος και ο δείκτης Stoxx 600 κλείνει το έτος με ελαφρά πτώση 0,2% σε ετήσια βάση, εξαιτίας των ανησυχιών για την διολίσθηση της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ και την πιστωτική αποστράγγιση στις διεθνείς αγορές.

Στο σύνολο του έτους, τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 18 ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που καλύπτει το ευρωπαϊκός δείκτης MSCI αποκομίζει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, με άνοδο 22%. Την μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει ο δείκτης ISEQ στην Ιρλανδία, με πτώση 26%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε σημερινή έκθεσή της, οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup δηλώνουν ότι περιμένουν ”διψήφιες αποδόσεις” το 2008, όπως αναφέρει σε σημερινή έκθεσή της.

Τα χρηματιστήρια στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία παραμένουν κλειστά, ενώ οι συνεδριάσεις θα είναι μικρότερες στην Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γαλλία και την Ελλάδα.

Όλες οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν αύριο κλειστές για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα σήμερα, οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές που λειτούργησαν ενισχύθηκαν, βοηθώντας τον ασιατικό δείκτη MSCI να ολοκληρώσει το πέμπτο συνεχόμενο έτος κερδών, με άνοδο 12% στο έτος.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η εκδοτική Publicis υποχωρεί 0,7% και η British Sky Broadcasting 1,2% μετά την υποβάθμιση των μετοχών τους από την Citigroup.

Η Game Group εκτινάσσεται 7,3% μετά την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη άνω του στόχου, λόγω εξαγορών και εισαγωγής νέων παιχνιδιών και λογισμικών.

Αισθητές πιέσεις υφίστανται οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της διολίσθησης των τιμών του χαλκού. Η Rio Tinto υποχωρεί 1,2% και η Xstrata 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v