Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές, Σταθεροποίηση για Wall

Με τις καλύτερες των διαθέσεων ”γύρισαν” από το εορταστικό διήμερο οι Ευρωπαίοι επενδυτές, ειδικά στην γερμανική αγορά, όπου ο DAX ενισχύεται 0,71%. Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στα futures της Wall Street.

Τρίτη συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές με ”αιχμή του δόρατος” μεταλλευτικό και ενεργειακό κλάδο, οι οποίοι ακολουθούν την αντίστοιχη πορεία των τιμών μετάλλων και πετρελαίου.

Ιδιαίτερα ”επιθετική” επιστροφή για τους επενδυτές στη γερμανική αγορά, οι οποίοι προχωρούν σε αγορές, οδηγώντας και τον DAX σε άνοδο της τάξης του 0,71%.

Υψηλά κέρδη για μετοχές μεταλλευτικών ομίλων όπως αυτές των Rio Tinto και Xstrata, ενώ ράλι καταγράφει η μετοχή της MAN, μετά την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις φορτηγών θα ενισχυθούν με ταχύτατο ρυθμό εντός του 2008.

”Ο κλάδος μετάλλων θα συνεχίσει να επικρατεί”, προβλέπει ο Benoit de Broissia, διαχειριστής κεφαλαίων 7,2 δισ. δολαρίων στην Richelieu Finance, ”η υψηλή ζήτηση των αναδυόμενων αγορών στηρίζει τον κλάδο και οδηγεί υψηλότερα τις μετοχικές αποτιμήσεις”.

Ο κλάδος πρώτων υλών αναδεικνύεται αυτός με τις υψηλότερες αποδόσεις για το 2007, μεταξύ των 18 βιομηχανικών κλάδων που ”στοιχειοθετούν” τον σύνθετο δείκτη DJ Stoxx 600, καθώς η άνοδός του διαμορφώνεται στο 30%. Στον αντίποδα ο χρηματοοικονομικός κλάδος ο οποίος έχει υποχωρήσει 17%.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής και η σημερινή ανακοίνωση για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο, με τους αναλυτές να προβλέπουν ενίσχυσή τους κατά 2%. Σημαντικό μερίδιο του ενδιαφέροντος και η ανακοίνωση για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας.

Σε επίπεδο δεικτών ανοδική κίνηση χαρακτηρίζει τόσο τον FTSE 100 όσο και τον CAC 40, οι οποίο ενισχύονται 0,10% και 0,46% αντίστοιχα.

Σε τροχιά σταθεροποίησης αναμένεται ότι θα βρεθεί η Wall Street, βάσει των futures, καθώς ο Dow Jones προβλέπεται ότι θα κινηθεί κατά 0,18% χαμηλότερα, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,08%, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v