Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια και μέταλλα ”ανεβάζουν” τις ευρωαγορές

Η άνοδος πετρελαίου σε υψηλό ενός μηνός στη Νέα Υόρκη, υψηλότερα από τα 94 δολάρια, αλλά και η πολύ καλή πορεία των τιμών των μετάλλων, αποτελούν τα δύο βασικά στηρίγματα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη 0,55% για DAX.

Η άνοδος πετρελαίου σε υψηλό ενός μηνός στη Νέα Υόρκη, υψηλότερα από τα 94 δολάρια, αλλά και η πολύ καλή πορεία των τιμών των μετάλλων, αποτελούν τα δύο βασικά στηρίγματα για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κερδοφόρα πορεία για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων όπως οι Anglo American (0,7%) και Rio Tinto (1,3%), αλλά και γι’ αυτές πετρελαϊκών εταιρειών όπως η Total (0,9%).

Ράλι 1,9% για τη μετοχή της βελγικής Belgacom, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του βελγικού κράτους ότι προχώρησε στην αγορά 2,19 εκατ. μετοχών του τηλεπικοινωνιακού ομίλου.

”Η ενίσχυση στις τιμές πετρελαίου κα μετάλλων θα διατηρήσει τους δύο κλάδους στο προσκήνιο”, επισημαίνει στο Bloomberg ο Matthew Buckland, αναλυτής της CMC Markets, ο οποίος, όμως, προσθέτει ότι ”δεν θα πρέπει να αναμένουμε εντυπωσιακούς όγκους συναλλαγών, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων του έτους”.

Κέρδη για τις 12 από τις 15 αγορές της Δυτικής Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα, με τον DAX να επιστρέφει δυναμικά στην ενεργό δράση, καθώς σημειώνει κέρδη 0,55%.

Σε θετική τροχιά και ο ευρύτερος δείκτης DJ Stoxx 600, με κέρδη 0,4%, ενώ πλησίον του 0,56% τα κέρδη για τον FTSE 100 και στο 0,28% για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v