Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές

Διαθέσεις ”αυτοσυγκράτησης” καταγράφονται στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να αποδυναμώνεται 0,76%. Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,69% και τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων και εξαγωγικών εταιριών να δέχονται ισχυρά πλήγματα.

Οι ρευστοποιήσεις βρίσκονται στην ”ημερήσια διάταξη” των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά και τη χθεσινή κάθετη υποχώρηση της Wall Street, καθώς η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed (7/8) δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων.

Στο ξεκίνημα, πάντως, των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές μάλλον επικρατεί διάθεση ”αυτοσυγκράτησης”, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, δεδομένης και της απουσίας δημοσιοποίησης μακροοικονομικών στοιχείων τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ.

Πτώση 0,76% για τον DAX, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,37% και τον CAC να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,56%.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές έχουν να ”αντιμετωπίσουν” τόσο τη χθεσινοβραδινή ”βουτιά” στη Wall Street όσο και την αντίστοιχη πορεία των ασιατικών αγορών, προσπαθώντας παράλληλα να μην προχωρήσουν σε βεβιασμένες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v