Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές (upd)

Παραμένουν στο ”κόκκινο” οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να ασκούνται, εκ νέου, στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, καθώς επανακάμπτουν οι ανησυχίες για την πορεία της δευτερογενούς αγοράς στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ. Πτώση 0,36% για τον Dax.

Παραμένουν στο ”κόκκινο” οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις πιέσεις να ασκούνται, εκ νέου, στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, καθώς επανακάμπτουν οι ανησυχίες για την πορεία της δευτερογενούς αγοράς στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Πτώση 1,4% για τη μετοχή της Societe Generale, ενώ πλησίον του 1,6% οι απώλειες για την Barclays, παρά την διάψευση δημοσιεύματος των ”Financial Times” για εκτεταμένη χρηματοδότηση της προβληματικής γερμανικής τράπεζας SachsenLB. Σημαντικό το πλήγμα για τη μετοχή του βρετανικού τραπεζικού ομίλου και από τη σύσταση των Deutsche Bank και Goldman Sachs για ”πώληση” της μετοχής του.

”Οι ανησυχίες για την έκθεση των τραπεζών στην αγορά subprime εξακολουθούν να ”στοιχειώνουν” τις αγορές”, επισημαίνει στο Bloomberg, ο Andy Brough, διαχειριστής κεφαλαίων της Schroder Investment Management.

Στο 3,2% οι απώλειες για την γερμανική Deutsche Post, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της σε ”sell” από ”buy” από την Goldman Sachs.

Σε αυτό το περιβάλλον ο DAX αποδυναμώνεται πλησίον του 0,36%, με τον CAC να υποχωρεί 0,94% και τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v