Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στην Ευρώπη - Πιέσεις στη Wall Street

Ανοδικές τάσεις, για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αν και η επενδυτική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένη εξαιτίας της σημερινής αργίας στη βρετανική αγορά. Οριακά κέρδη 0,04% για τον DAX, ενώ πιέσεις ασκούνται στα παράγωγα της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 31 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις, για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αν και η επενδυτική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένη εξαιτίας της σημερινής αργίας στη βρετανική αγορά.

Η εξαγορά της Stelco από τη U.S. Steel οδηγεί σε κέρδη τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, όπως αυτή της ThyssenKrupp (1,2%), με κέρδη κινείται επίσης η μετοχή της DaimlerChrysler (1,4%), ενώ αντίθετα πιέσεις δέχεται η μετοχή της Eni (-0,8%), μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Καζακστάν να διακόψει για τρεις μήνες τη λειτουργία του κοιτάσματος Kashagan.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη σημερινή ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέδριο στη Βουδαπέστη, όπου θα αναφερθεί στη νομισματική πολιτική και ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Οριακά κέρδη 0,07% για τον DAX, με τον CAC να ενισχύεται 0,72%, ενώ ο πανευρωπαϊκός DJ Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,30%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ξεχωρίζει η ανακοίνωση για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, όπου αναμένεται να έχουν σημειώσει πτώση κοντά στο 0,9% σε μηνιαία βάση.

Πτωτική πορεία στα παράγωγα της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 31 μονάδες, τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 5,75 μονάδες και τον S&P 500 στις 4,80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v