Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις από τα υψηλά 7 εβδομάδων. Πιέσεις στον μεταλλευτικό κλάδο και στην τεχνολογία. Τα βλέμματα στη Μόσχα και στο G20. Επανεξέταση της λιτότητας στην ευρωζώνη ζητούν οι ΗΠΑ. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές από τα υψηλά δύο εβδομάδων με τον κλάδο των βασικών πόρων να βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων κινούνται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,22% στις 8.318 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3.912 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,37% στις 6.610 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 0,01% στις 7.956 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,12% στις 5.561 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,21% στις 16.120 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο μεταλλευτικός κλάδος βρίσκεται στο κόκκινο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Rio Tinto υποχωρεί 2,4% και της BHP Billiton 2,1%.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της HSBC Holdings με απώλειες 0,7% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε hold από Buy από την Investec Securities.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται τις πιέσεις μετά την απογοήτευση των επενδυτών από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Google και η Microsoft. Επίσης, η Intel δεν έχει ικανοποιήσει με τα αποτελέσματα τριμήνου, ενώ και η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοίνωσε στόχο πωλήσεων κατώτερο των προσδοκιών. Ο δείκτης Stoxx Europe Technology υποχωρεί 0,9%.

Τα βλέμματα των επενδυτών, πάντως, στρέφονται και στη Μόσχα όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών του G20. Εν όψει της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, με άρθρο του στους Financial Times καλεί την ευρωζώνη να επανεξετάσει το μοντέλο της λιτότητας και να θέσει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v