Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες παρά τα νέα ρεκόρ στη Wall. Η εικόνα από τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Διστακτικότητα εν όψει μπαράζ οικονομικών μεγεθών σε ευρωζώνη και ΗΠΑ. Η υποβάθμιση του EFSF.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά τα νέα ρεκόρ χθες στη Wall Stret. Οι επενδυτές προχωρούν διστακτικά καθώς αναμένουν μπαράζ οικονομικών μεγεθών, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,16% στις 8.221 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,28% στις 3.867 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,21% στις 6.600 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,04% στις 7.857 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,13% στις 5.398 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,22% στις 15.569 μονάδες.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Rio Tinto με άνοδο 2% καθώς ο μεταλλευτικός κολοσσός ανακοίνωσε παραγωγή ρεκόρ σε σιδηρομετάλλευμα για το δεύτερο τρίμηνο. Στον αντίποδα, πτώση 2,7% καταγράφει η μετοχή της Telecom Italia καθώς δήλωσε ότι παγώνει η διάσπαση του σταθερού δικτύου.

Ο Dow Jones και ο S&Ρ 500 έκλεισαν χθες σε νέο ρεκόρ, ενώ η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο κατά 42%. Σήμερα αναμένονται, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson και της Goldman Sachs.

Πέραν αυτών, στην Ευρώπη, αναμένεται ο δείκτης κλίματος ZEW και τα στοιχεία πληθωρισμού, ενώ για την αμερικανική οικονομία, η ατζέντα περιλαμβάνει δείκτη τιμών καταναλωτή και βιομηχανική παραγωγή. Αύριο καταθέτει στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, και πολλοί θεωρούν ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών θα εξαρτηθεί από όσα θα δηλώσει περί της εξόδου των ΗΠΑ από αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ o EFSF έχασε την ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση από τη Fitch Ratings, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για τη στρατηγική που ακολουθεί η ευρωζώνη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v