Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζουν τα κέρδη οι αγορές της Ευρώπης

Μαζεύουν τα αρχικά κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές. Αναβάθμιση της Ιρλανδίας από την S&P. Προβληματισμός για τις δηλώσεις του Κινέζου ΥΠΟΙΚ περί ανάπτυξης 7%. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάνοντας τα ισχυρά κέρδη που σημείωσαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,60% στις 8.207 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,23% στις 3.860 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 0,16%  υψηλότερα στις 6.534 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 2,47% στις 7.828 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,6% στις 5.455 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,46% στις 15.431 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Stoxx 600 έκλεισε σε υψηλό 5 εβδομάδων με στήριξη διά χειρός Ben Bernanke. Σήμερα, ωστόσο, η αισιοδοξία είναι κάπως πιο συγκρατημένη λόγω των εξελίξεων στην Κίνα, όπου ο υπουργός Οικονομικών εξέπληξε άπαντες λέγοντας ότι αναμένει φέτος ρυθμό ανάπτυξης 7%, ενώ ο επίσημος στόχος – που τέθηκε πριν από μόλις 4 μήνες – διαμορφωνόταν στο 7,5%.

Από την άλλη, υπάρχει μία θετική είδηση για την ευρωζώνη: η αναβάθμιση του outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας από τη Standard & Poor’s σε «θετικό» από «σταθερό».

Στη Γηραιά Ήπειρο, πάντως, ξεχωρίζει η μετοχή της Invesys με ράλι 16% καθώς η Schneider Electric προσφέρει 3,3 δισ. στερλίνες για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v